Förseningar till vissa delar av USA

KOCKENS Rosépeppar gourmetglas - 20g

Trots sitt svenska namn har rosépepparn inget närmre släktskap med den äkta pepparn – svart-, vit- och grönpeppar. Istället är den besläktad med mango, pistagemandel och cashewnöt. Rosépepparn komm...
SKU
MM100739
36,10 kr
  • Köp 4 för 32,49 kr vardera och spara 10%
  • Köp 8 för 30,69 kr vardera och spara 15%
Trots sitt svenska namn har rosépepparn inget närmre släktskap med den äkta pepparn – svart-, vit- och grönpeppar. Istället är den besläktad med mango, pistagemandel och cashewnöt. Rosépepparn kommer från två nära besläktade träd, brasilianskt pepparträd (Schinus terebinthifolius) och peruanskt pepparträd (Schinus molle). Träden är ständigt gröna och blommorna är vita. Pepparkornen är från början gröna och efterhand som de mognar övergår färgen till rosa, rött eller purpur. Bären säljs torkade och är söta, aromatiska och påminner lite om enbär i smaken.Visste du att i Europa kallades rosépeppar ibland för ”falsk peppar” eftersom den var ett substitut för den dyra riktiga pepparn?Rosépeppar har ett brett användningsområde och passar bra till både kött-, fisk- och fågelrätter och även till vissa desserter.
Mer information
GTIN07310394002515
Hållbarhet dagar1825
Översatt med Google TranslateNej
IngredienserRosépeppar.
VarumärkeKockens
Innehåll20 gram

Ditt Svenska Skafferi jobbar kontinuerligt på att all produktinformation ska vara aktuell och uppdaterad vilket även sker med viss automatik, men små förändringar i innehållet på produkterna kan ändå ske utan att dessa syns direkt i vår butik. Kontrollera därför alltid informationen på förpackningen innan användning.