KOCKENS Citronsyra - 30g

KOCKENS Citronsyra - 30g

KOCKENS Natriumbensoat påse - 20g

KOCKENS Natriumbensoat påse - 20g

KOCKENS Hjorthornssalt - 50g

Hjorthornssalt är ett kemiskt jäsmedel, liksom bikarbonat och bakpulver. Den kemiska beteckningen är ammoniumkarbonat (NH₄)₂CO₃. När hjorthornssaltet reagerar med syra bildas kolsyra, vilket ger jä...
SKU
MM100842
23,98 kr
  • Köp 4 för 21,58 kr vardera och spara 10%
  • Köp 8 för 20,38 kr vardera och spara 15%
Hjorthornssalt är ett kemiskt jäsmedel, liksom bikarbonat och bakpulver. Den kemiska beteckningen är ammoniumkarbonat (NH₄)₂CO₃. När hjorthornssaltet reagerar med syra bildas kolsyra, vilket ger jäsningseffekten. Liksom bikarbonat fungerar hjorthornssalt bäst när något syrligt ingår som ingrediens. Ammoniaken i hjorthornssaltet gör att det har en väldigt stickande doft. Därför passar det bäst att använda hjorthornssalt i platta och torra bakverk, exempelvis drömmar och mandelkubb. Använder man det till andra bakverk kan ammoniaken ha svårt att försvinna och man får en obehaglig ammoniaksmak i kakan. Hjorthornssalt kan ersättas med bakpulver. Dubbla då mängden bakpulver mot hur mycket hjorthornssalt som står i receptet. Ex: 1 tsk hjorthornssalt = 2 tsk bakpulver.
Mer Information
GTIN07310700815518
MärkningFSC Forest Steward Council Mix
Hållbarhet dagar1825
UrsprungslandSverige
Automatisk översättningNej
IngredienserHjorthornssalt (E503), klumpförebyggande medel (E504).
VarumärkeKockens
Innehåll50 gram